2n Conversa sobre drets humans: un repte per a la Comunitat Valenciana

By 12 December, 20162016, Events

El professor Elías Díaz, participarà junt la consellera de Justícia, Gabriela Bravo i el professor Javier de Lucas en un debat organitzat per la Universitat de València, amb motiu dels cinquanta anys de la publicació de “Estado de Derecho y Sociedad Democrática”, un llibre del professor Díaz que s’ha convertit en un clàssic de la literatura jurídica. L’acte, que tindrà lloc el dilluns 12 de desembre de les 19.00 hores, en el Col·legi Major Rector Peset, s’emmarca en la celebració del Dia Internacional dels Drets Humans. El debat porta per títol “Drets humans: un repte per a la Comunitat Valenciana” i ha sigut organitzat, per segon any consecutiu, per l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València, en el marc del programa de seminaris del màster i doctorat en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional.

“La història de la Transició espanyola no pot entendre’s sense fer referència a‘Estado de Derecho y Sociedad Democrática’, una obra amb la qual s’han format generacions i generacions de juristes”, assegura el professor Javier de Lucas. Elías Díaz ha sigut catedràtic de Filosofia del Dret en la Universitat Autònoma de Madrid, on s’ha jubilat amb la condició d’Emèrit. És doctor honoris causa per la Universitat Carlos III, per la Universitat de Milà, per la Universitat de Granada i per la Universitat d’Alacant. Ha sigut director del Centre d’Estudis Polítics i Constitucionals. Llicenciat en Dret per la Universitat de Salamanca amb premi extraordinari de carrera, Elías Díaz es va doctorar en la Universitat de Bolonya i va començar molt ràpid la seua col·laboració amb Joaquín Ruiz-Giménez i José Luis López Aranguren. A Itàlia va treballar al costat dels professors Norberto Bobbio i Renato Treves. Cofundador de la revista Cuadernos para el Diálogo, ha sigut també director de la revista Sistema, vinculada al PSOE.

2_coversacion_ddhh

Màster en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional

El màster (dirigit per les professores Cristina García Pascual i Rosario Serra) i el programa de doctorat en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional de la Universitat de València (dirigit per la professora Consuelo Ramón), que s’imparteixen per vuitè any consecutiu, han rebut l’Esment d’Excel·lència del Ministeri d’Educació, que a Espanya només han obtingut vuit màsters d’àmbit jurídic. A més, l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València va obtenir una ajuda dins del programa Consolider-Ingenio 2010 per un projecte en el qual participen dotze grups de recerca de diferents universitats espanyoles, coordinat per l’Institut de Drets Humans Bartolomé de las Casas de la Universidad Carlos III de Madrid. Va ser la primera ocasió en què un equip format per investigadors pertanyents a l’àmbit jurídic va obtenir una ajuda d’aquest tipus, majoritàriament dirigida a contextos científics allunyats de les Humanitats i de les Ciències Socials.